Monien mahdollisuuksien Japani – aamiaisseminaari

Suomalais-Japanilainen kauppakamari järjesti yhteistyössä Asianajotoimisto Procopé & Hornborgin sekä DF Green Oy:n kanssa aamiaisseminaarin Helsingissä 12. marraskuuta 2015. Tilaisuudessa keskusteltiin Japanin talouden ja kaupankäynnin erityispiirteistä sekä Japanin markkinan potentiaalista suomalaisyrityksille. Seminaaria isännöi Procopé & Hornborgin osakas Petri Kyllönen.

Vastuuvirkamies Mikko Pötsönen ulkoasiainministeriöstä alusti tilaisuuden kertomalla valtiovallan askelista Suomen ja Japanin kaupan kasvattamisessa. Japanissa pitkään asunut ja suomalaisen teollisuuden palveluksessa siellä työskennellyt Timo Varhama Vision Hunters Ltd Oy:stä piti puolestaan esityksen Japanin talouden haasteista ja mahdollisuuksista teemalla ”Saying Yes to Japan!”.

IMG_2564 (3)

Varhaman mukaan Japanissa kevennetty rahapolitiikka ja elvytys ovat kantaneet hedelmää. Taloudessa on dynamiikkaa, rahaa ja optimismia. Suomalaisille yrityksille mahdollisuuksia on tarjolla muun muassa hyvinvointi- ja terveyssektorilla sekä energia-, biotalous-, matkailu- ja pelialalla.

Suomi-kuva Japanissa on hyvin myönteinen. Varhama toteaa: ”Suomella on Japanissa hyvä maine. Suomen puhdas luonto ja ympäristö, korkea teknologiamme sekä koulutus- ja terveydenhuoltojärjestelmämme ovat yllättävän monelle japanilaiselle tuttuja.”

Timo Varhama valotti myös seikkoja, jotka on tärkeä ottaa huomioon Japanin markkinoille lähdettäessä ja sinne etabloiduttaessa. Esimerkiksi myynti- ja jakelutiet ovat usein pitkiä, jolloin on huolehdittava siitä, että tieto kulkee hyvin molempiin suuntiin.

Tilaisuuden lopuksi Juha Pitkänen, DF Green Oy:n toimitusjohtaja ja Suomalais-Japanilaisen kauppakamarin puheenjohtaja, kertoi kauppakamarin toiminnasta ja verkostoista.

Aamukahvien ja esitysten lomassa verkostoiduttiin aktiivisesti ja luotiin uusia kontakteja.

Japani tarjoaa suomalaiselle huippuosaamiselle valtavat mahdollisuudet. Japanissa on rahaa, laatutietoisia kuluttajia sekä vakaa toimintaympäristö. Markkinalle pääsy vaatii kuitenkin pitkäjänteisyyttä ja panostusta asiakkaisiin. Avainasemassa ovat myös paikalliset kumppanit ja kontaktit, joiden avulla tunnistetaan yritykselle optimaaliset asiakassegmentit ja jakelukanavat sekä löydetään potentiaalisimmat asiakkaat. Tämä on DFG:n ydinosaamista.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.